top of page

 Individuele  Counseling

Professionele counseling kan erg  zinvol zijn tijdens periodes waarin je de nood voelt om samen met iemand een aantal dingen op een rij te zetten.

Zo kan individuele counseling erg zinvol zijn bij:

Elke mens heeft op een bepaald moment nood aan een herberg en een gids...
 
Depressie, Burnout en heroriëntatie

 

Binnen de visie van waaruit ik werk is een depressie (of zijn depressieve gevoelens) mogelijks een krachtig signaal van ons organisme dat we onze levensstroom blokkeren. Die gevoelens zijn als het ware een uitnodiging om te kijken welke verhardingen van onze werkelijkheid onze groei stagneren.

We 'weten' vaak wel dat ons leven om verandering vraagt, maar allerlei patronen weerhouden ons hiervan.

Voordat we onze toekomst kunnen binnengaan, is het belangrijk om ons te bevrijden van het verleden voor zover dat dit verleden onze groei remt.

Je bevrijden van de depressie is als het ware dus loskomen van de statische werkelijkheid waarin je jou bevindt en jezelf toe te staan je eigen wezenlijke aard en je ongeconditioneerde identiteit te ontwikkelen.

 

Over Burnout is al veel gezegd en geschreven. Het volstaat naar mijn gevoel om te beginnen met de vragen:

Wat in ons zorgt ervoor dat we doorgaan tot we opbranden en van waaruit hebben we de vele signalen in-en rondom ons genegeerd? En hoe kunnen we hier sereen naar kijken zonder onszelf met een immens schuldgevoel op te zadelen?

Burnout zorgt voor desoriëntatie, verstoord zelfbeeld, concentratiestoornissen, slapeloosheid, rusteloosheid en angsten... tijd dus voor heroriëntatie.

 

Naargelang de aard van de depressie /burnout bekijken we ook of/en hoe we samen kunnen werken met jouw begeleidende arts.
Verlieservaringen

 

Het heeft me in mijn loopbaan vaak diep getroffen hoe wij in onze samenleving omgaan met rouw. Vooral het gebrek aan ruimte en zorg voor de vaak diepe processen waarin iemand terecht komt bij een rouwproces, is iets wat sterk mijn aandacht en zorg trekt.

Verlieservaringen hebben ruimte en aandacht nodig.

Of het nu gaat om het verlies van een ouder, partner, kind of het omgaan met het verlies van werk of gezondheid; je wordt als mens door elkaar geschud en velen merken dat ze met alles wat hen overkomt niet of nauwelijks terecht kunnen binnen hun eigen omgeving.

Dit betekent niet dat de mensen in je omgeving geen zorg willen schenken, maar het vaak door eigen onmachtsgevoelens niet kunnen.

 

 

Relatiebegeleiding

 

Voor alle relatievormen: man-vrouw, man-man, vrouw-vrouw, transgender-transgender en alle andere mogelijke variaties in liefdeskoppeling.

 

Hoog-Sensitiviteit

Voor hoog-sensitieve mensen kan het handig zijn om enkele tools te krijgen. Wat is het verschil tussen Hoog gevoeligheid en sensitiviteit? Hoe hou je larie en apekool en de essentie van hoogsensitiviteit uit elkaar? En vooral: hoe zorg je ervoor dat je jezelf er niet mee gaat definiëren en het gegeven zien als een "probleem". Hoe hou je jezelf veerkrachtig in de huidige maatschappelijke context en hoe leer je omgaan met je kwetsbaarheid én met je kernkwaliteiten?

Genderidentiteit, 

 

Zie volgende pagina...

 

Levensbegeleiding bij een terminale diagnose 

 

Wanneer een terminale diagnose zomaar valt, versmalt de wereld van het individu én de directe omgeving vaak tot het eindpunt; het sterven...

Toch is er vaak nog zoveel leven! Leven dat vraagt om intensiteit en om be-leven. Het is een erg kostbare tijd!

Samen met jou kijk ik mee naar datgene wat in deze tijd nog om herstel, liefdevolle aandacht en voorbereiding vraagt.

 

......

bottom of page